Door onze ruime ervaring als schoonheidsspecialistes weten we dat veel mensen last hebben van een of meerdere schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd. Sinds 2019 kunt u terecht voor de laserbehandeling zodat kalknagels weer de kans krijgen gezond uit te groeien.

Wat kunt u bij een kalknagel behandeling verwachten?

Wanneer u bij ons komt, wordt er een intake afgenomen waarbij alles goed uitgelegd wordt. de nagels worden bekeken en er worden foto’s gemaakt om het proces in de gaten te houden. U wordt minimaal 3 keer gelaserd om tot het gewenste resultaat te komen. Tussen de eerste en tweede behandeling zitten vier weken en tussen de tweede en derde zitten acht weken. In totaal duurt het behandeltraject 3 maanden.

Wij adviseren u tijdens de behandelingsperiode dagelijks miconazolnitraat op uw nagels aan te brengen (creme) en maandelijks een miconazolnitraat poeder in uw schoenen te doen. Dit maakt de kans op herbesmetting kleiner.

Voorbereiding voor een schimmelnagel-laserbehandeling

Op het momenten dat u een actieve voetschimmel heeft (op de huid van de voeten of tussen de tenen) dan is het verstandig dit eerst te behandelen met myconazolnitraat. Dit heeft een positieve werking op de slaging van de behandeling.

heeft u last van verdikte nagels? Doe dan niets aan uw nagel, voor de eerste behandeling. We zien graag de kwaliteit van de nagel. Mocht het zijn dat de nagelplaats dik is, vijlen wij deze tot de gewenste dikte. Gelieve niet zelf te vijlen om beschadiging van het nagelbed te voorkomen.

De laserbehandeling

Tijdens de laserbehandeling verwarmen we door middel van de laser, geleidelijk de nagelplaat, nagelriem en nageboorte tot ongeveer 45 graden celcius, waardoor de schimmel in de nagelplaats vernietigd wordt. De behandeling voelt warm aan.

Na de behandeling ziet u niet direct resultaat. Dit is pas zichtbaar bij het groeien van de ‘nieuwe’ nagel. Aan de uitgroei is te zien of de nagel gezond uitgroeit. De groei van een volledige teennagel duurt ongeveer 12 maanden.

Waar herkent u een schimmelnagel aan?

Schimmels voeden zichzelf met keratine, een proteïne in de nagel. Schimmels leven in een vochtige omgeving en kunnen het nagelbed binnendringen via de buitenrand van de nagel. De nagelplaat wordt hierdoor aangetast en zorgt dat de nagel verandert van dikte en kleur. De meest voorkomende verkleuring zijn geel, oranje en zwart. Vaak begint het in een hoekje van de nagel, maar verspreidt zich over de gehele nagelplaat. De verdikking van de nagelplaat zorgt vaak voor een pijnlijke nagel, waardoor mensen moeilijker kunnen lopen.

Behandelen schimmelnagels / kalknagels

Er zijn verschillende producten te koop die schimmelnagels / kalknagels tegen moeten gaan. Helaas werken deze producten vaak niet voldoende en moet ze met heel veel zorg en consequentie aangebracht worden. Vaak dienen ze voor een lange tijd aangebracht te worden, voordat er enig resultaat zichtbaar wordt. Verder bestaat de mogelijkheid om een medicijnkuur bij de huisarts te halen, deze hebben vaak hevige bijwerkingen en geven ook geen garantie op een mooi resultaat. De meest radicale manier is om de nagel operatief te laten verwijderen. De gehele nagel wordt dan van het nagelbed afgehaald, waarna er of geen of een beschadigde nagel terugkomt.

Wanneer kunnen uw nagels niet behandeld worden?

Bent u diabetisch patiënt dan overleggen we graag eerst met uw arts. Heeft u een verlamming of sterk vermindert gevoel in uw voeten dan kunt u helaas deze behandeling niet ondergaan.

Kosten van de behandeling


Drie behandelingen op 1 kalknagel : 69,99

Drie behandelingen op 3 kalknagels: 159,99

drie behandelingen op 5 kalknagels: 229,99

drie laserbehandelingen op 10 kalknagels: 429,99