Wat is endermologie?

Endermologie is een niet-operatieve behandelingsmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel, waarbij een apparaat van LPG-systems wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt. Dit bevordert de doorbloeding, stimuleert de afvoer van lymfvocht en verzacht verhard (fibrotisch) weefsel. 
Endermologie helpt bij het verminderen van:

● Cellulitis
● Overmatig vetweefsel, vetophopingen
● Bestraalde huid
● Een verslapte huid
● Voor - en nabehandeling liposuctie of liposculptuur
● Lymhoedeem
● Doorbloedingsstoornis
● Littekens van bjvoorbeeld brandwonden of chirurgie
● Spierpijn, stijfheid en gewrichtspijn
● Obstipatie
● Vermoeide benen en opgezette voeten.
● Sportblessures.Doordat de bloed en lymfecirculatie extra gestimuleerd word, zal de toevoer van zuurstoffen en de afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt verhoogd en de huid wordt soepeler, steviger, gladder en gezonder. De behandeling vindt niet altijd direct op de huid plaats. Tijdens de behandeling kan er een ‘bodysuit’ gedragen worden waardoor de cilinders beter over het lichaam glijden. De zuigende werking gecombineerd met de rolmassage, zorgt ervoor dat vetzuren uit de vetcellen vrijkomen. De vetcellen nemen in volume af en er vindt een betere doorbloeding plaats. Hierdoor worden de vetzuren sneller afgevoerd. Aangetoond is dat de organische functies hestellen en activeren. Lipomassage is efficient daar waar lichaamsoefeningen en voedingshygiene niet volstaan.Hoe vaak moet de behandeling plaats vinden?

De eerste 10 sessies worden 2 keer per week gedaan daarna kan er 1 keer per week verder gegaan worden. De behandeling werkt nog 72 uur door. De gehele behandeling brengt een proces teweeg in het lichaam, gemiddeld zijn er 15 tot 20 sessies nodig voor een goed resultaat. Het is mogelijk dat tijdens of na deze sessies de huid losser aan gaat voelen. Pas daarna gaat de huid zich verstevigen. Vaak begint dan ook pas de omvang te verminderen en wordt het resultaat zichtbaar.

Wat gebeurt er nog meer tijdens een behandeling?

Tijdens de behandeling worden de eet- en leefgewoonten verder doorgenomen en zo nodig advies gegeven. Eventueel kan verwijzing naar een diëtist aanbevolen worden. In overleg met de cliënt worden foto's genomen om de vooruitgang van de behandeling vast te leggen.

Hoe lang blijft het resultaat?

Dat is sterk afhankelijk van uw leefstijl. Maar ook de persoonlijke hormoonhuishouding speelt een belangrijke rol. Het resultaat kan dus duren van enkele maanden tot meerdere jaren. Om die reden wordt dan ook vaak besloten om onderhoudsbehandelingen te nemen. Dit varieërt van eenmaal per maand tot eenmaal per kwartaal.


Wat is het verschil tussen endermologie en liposuctie/liposculpture?

Liposuctie/liposculpture is een chirurgische ingreep om hardnekkige, abnormale vetophopingen op bijvoorbeeld de buik of heupente verwijderen. Door middel van dunne naalden (canules) wordt het vet weggezogen. De behandeling wordt uitgevoerd onder algehele of plaatselijke verdoving. De elasticiteit van de huid wordt niet verbeterd en ook de cellulite zal door deze ingreep niet verdwijnen. 

Is de huid verslapt en/of is er sprake van cellulite dan komt men in aanmerking voor de endermologiemethode. Hierbij wordt een natuurlijk proces op gang gebracht van vetverwijdering en wordt de huid weer gezond en elastisch. Voor zowel de liposculpure als de endermologie behandelingen geldt dat zij geen alternatief zijn voor gewichtsvermindering. Bij beide methoden vindt wel een contourverbetering plaats. In veel klinieken worden beide behandelingen gecombineerd om tot een optimaal resultaat te kunnen komen. Als de behandelmethoden worden gecombineerd dan wordt de endermologie zowel voor als na de liposuctie/liposculpture toegepast om de cellulite (oppervlakkige vetten) te verwijderen en de huid in een optimale conditie te brengen. 


Is endermologie veilig en pijnloos?

De behandeling is volkomen veilig en heeft geen bijwerkingen. De behandeling past perfect in een nieuwe filosofie van genezen, waarbij de voorkeur uitgaat naar natuurlijke oplossingen. De behandeling mag niet pijnlijk zijn het moet een kalmerende en onspannende massage zijn.