Er zijn verschillende lasersystemen ontwikkeld voor het vervagen en verwijderen van tatoeages. Welk lasersysteem de beste resultaten levert hangt af van factoren als huidtype en inktkleur. Studio Quality maakt gebruik van de YAG- laser. Met onze YAG-laser kunnen wij uw tattoo op een snelle en veilige manier laseren of de tattoo vervagen ter voorbereiding op een cover-up.

 

Hoe werkt een laser behandeling?

Door een sterke laserstraal worden uitbarstingen van energie veroorzaakt, waardoor de ingekapselde inktdeeltjes uiteenvallen. Zo worden de deeltjes steeds kleiner, tot ze door het lichaam opgeruimd kunnen worden.

Tijdens de behandeling verkleurt de inkt van de tatoeage vaak wit/ grijs. Dit effect wordt lasersnow genoemd en verdwijnt binnen enkele minuten. Na de behandeling treedt roodheid en zwelling op.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van een aantal factoren zoals: type tatoeage, de kleur van de tatoeage, de diepte van de tatoeage, de leeftijd van de tatoeage, het aantal tatoeages over elkaar, de gevoeligheid van uw huid en uw afweersysteem.

Na de eerste laserbehandeling zal blijken op welk type laser de inkt in uw tattoo het beste reageert. Het gemiddelde aantal behandelingen voor amateur tattoo’s ligt tussen de 8 a 12 behandelingen, professionele tattoo’s vergen meer behandelingen. Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort tattoo’s een schatting van het aantal laserbehandelingen gemaakt. Echter ligt het geheel aan de afvoer van uw lichaam. Tussen iedere laserbehandeling moet minimaal 8 weken tijd zitten.

In enkele gevallen is na een aantal behandelingen nog wat restpigment aanwezig. Dit hangt af van de gebruikte inktsoort. Een 100% resultaat kan doordoor nooit gegarandeerd worden. Metaal houdende inktsoorten zijn niet helemaal te verwijderen.

 

Eventuele risico’s

Het verwijderen van tatoeages d.m.v. een laser is in principe een veilige behandelmethode. Echter kan de laserbehandeling een aantal bijwerkingen hebben. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur. De kans dat volgende complicaties optreden is minimaal maar zijn van belang om te weten:

-Langdurige roodheid, tot ongeveer 1 week.

-hypo-of hyperpigmentatie, in het bijzonder bij blootstelling aan UV-stralen (zon).

Hoewel het risico van littekenvorming zoals vaak het geval was bij de CO2- en argon lasers, onwaarschijnlijk is, is dit niet in alle gevallen uit te sluiten.

Het is van belang veiligheidsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat gebruik van de laser tot schade en letsel kan leiden. Het is noodzakelijk dat de ogen tijden de behandeling met een speciale beschermingsbril worden bescherm en dat er ten alle tijden niet in de laser wordt gekeken.

Verder is het van belang om te weten dat optimale veiligheidsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat het gebruik van de laser op enigerlei wijze tot schade of letsel kan leiden. Met name ter bescherming van de ogen is het noodzakelijk dat gedurende de laserbehandeling een speciale beschermbril wordt gedragen en dat ten alle tijde wordt voorkomen dat in de laserstraal kan worden gekeken

 

Wanneer wordt behandeling afgeraden?

  • Bij een zwangerschap: het is nog niet voldoende onderzocht maar kan een risico vormen voor de foetus.

  • Bij chemotherapie: binnen 6 maanden door gevoeligheid voor licht en het verzwakte immuunsysteem.

  • Bij een verbrandde huid door de zon.

  • Bij recent gezette tattoo’s: dit in verband met het nog te helen van de huid. Dit is mogelijk na ongeveer 6 maanden.

  • Bij suikerpatienten: wegens medicijn gebruik waardoor de huid dunner en teer wordt. Hier kan een hoger infectie gevaar optreden. Alleen in overleg met uw huisarts.

Hoe groot is de kans dat mijn tattoo niet weg gaat?

De Yag-laser is de beste laser om tatoeages op een verantwoorde wijze, goed en in bijna alle gevallen zonder littekens te verwijderen. Soms lukt dat echter niet helemaal, bijvoorbeeld als er sprake is van uitzonderlijke kleuren, synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes. Dit blijkt pas tijdens de behandeling.
Soms zitten er metalen in de inkt, waardoor verkleuring op kan treden. Ook infecties van de huid kunnen aanleiding geven tot littekenvorming. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard.

In enkele gevallen is na een aantal behandelingen nog wat restpigment aanwezig. Dit hangt af van de gebruikte inktsoort. Een 100% resultaat kan doordoor nooit gegarandeerd worden. Metaal houdende inktsoorten zijn niet helemaal te verwijderen.

Wat zijn de kosten?

Onze prijzen zijn voor behandelingen van 1 jaar (om de 8 weken)

tussen de 1cm2 en 5 cm2 114,99

tussen de 5cm2 en 10cm2 159,99

tussen de 10cm2 en 20cm2 239,99

tussen de 20cm2 en 30cm2 290,99

tussen de 30cm2 en 50cm2 434,99

tussen de 50cm2 en 100 cm2 514,99

 Heeft u nog vragen? Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Maak even een afspraak voor een vrijblijvende intake. Voor een prijsoverzicht verwijzen we u naar het kopje prijzen in het menu. U kunt contact opnemen met ons telefoonnummer 06 23729185  of een mail sturen naar info@studio-quality.nl

tatoeage voor de behandeling

tatoeage voor de behandeling

tatoeage na 1behandeling

tatoeage na 1behandeling

tatoeage na 2 behandelingen

tatoeage na 2 behandelingen